Lokasi Menarik

Lokasi Menarik
Selamat Datang Ke Blog Terengganu Permata Hati

Hotel & Resort

Hotel & Resort
Alamilah Keriangan Yang Berterusan

Produk Kraftangan

Produk Kraftangan
Setiap Lokasi Menjanjikan 1001 Keunikan & Keseronokan

Selera Terengganu

Selera Terengganu
Lawatilah Terengganu Hari Ini

Followers

JOM KEMBARA-Pakej Yang DItawarkan Sangat Berpatutan

Saturday, August 11, 2012


Salam semua, kepada sesiapa yang berminat untuk menlancong ke luar negara seperti Seoul, Beijing, Ho Chi Minh (Vietnam), Phnom Penh (Kemboja) boleh sertai kami. Hargai yang ditawarkan sangat berpatutan.

Bagi pelajar-pelajar Universiti atau badan-badan yang ingin mengadakan lawatan ke luar negara juga boleh menghubungi kami.Pihak kami akan menyediakn penginapan iaitu hotel mewah, makanan yang sangat lazat, serta pengangkutan iaitu bas bagi memudahkan perjalanan anda semua. Tour Guide yang peramah juga menanti anda semua. Jangan lepaskan peluang. Jom mengembara bersama kami. :)







Boleh hubungi saya di talian 017-9104092

atau emailkan kan kepada saya tarikh, jumlah penyertaan anda untuk penyediaaan quotation

azwansalleh90@gmail.com

Atau layari laman web kami di www.ezkembara.net

Atau boleh lawati facebook kami di JOM KEMBARA

Nak Menang Samsung Multiview MV800?

Saturday, December 10, 2011

Salam...
Korang nak menang Samsung Multiview MV800 x?
Kalau nak korang boleh cube nasib di sini
Samsung Multiview MV800

Siyes stylo giler camera nie...
Kalau korang tak caya boleh tengok sini


Jom la join.... tak rugi kita kongsi benda nie sama2x
rezeki Allah dah tetapkan, so jomla join.

"Photo Of Nature Contest" Kini Dibuka

Tuesday, April 12, 2011

Salam semua, nie contest pertama kat blog nie aku nak anjurkan. Sebelum nie aku dah anjurkan GA. Tapi kali nie aku nak wat contest plak. Cam best jer kan tengok orang lain anjurkan contest. Sebelum nie pon aku ade cakap nak organize contest sempena aku nak ke Kemboja. So nie lah contestnya. Setiap contest mestilah ade syaratkan. So syaratnya ialah.

Siapa yang nak join, sila ke SINI



Syarat-syaratnya.
1-Sila Follow blog Budak Baru Belajar nie. (Wajib) Sape tipu dose k.
2-Sila 'LIKE' fan page FB budak baru belajar. Sila Scroll bawah... (Wajib)
3-Tempekkan banner kat atas dalam entry anda.(Wajib)
4-Letak satu gambar berkaitan nature, tak kisah la pantai ke, air terjun ker, hutan rimba ker, tapi make sure gambar itu ialah alam semulajadi dan nyatakan tempat tersebut. Gambar mestilah korang punya. jangan curi dari mana2 sumber. Walaupun saya tak tahu, tapi Allah tahu. Tak semestinya perlu ade muke korang dalam gambar tu. Kalau nak meng'capup' boleh jer. Gambar tu x kisah la edit ke x. Janji cantek sudaa... (Wajib)
5-Tagged contest nie kepada sejuta orang blogger. hahaha... kejam x? Tipu jer la. Tagged je kepada sesiapa, xleast sorang. (Sunat)
6-Tinggalkan comment atau link anda di ruangan komen but not Shout Box.

Hadiah
2 pemenang akan dipilih
Hadiah Special dari Kemboja. So tunggu...

Tarikh Tutup
31 August 2011

Contoh gambarnya ialah:-
http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/154332_1626649480600_1667456795_1454123_1986704_n.jpg

http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/47826_1506562478500_1667456795_1218813_7501978_n.jpg

http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/59964_1506565118566_1667456795_1218829_5190314_n.jpghttp://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/59964_1506565078565_1667456795_1218828_6067875_n.jpg


1st GA dari Mr Money

Friday, December 10, 2010


Nak Join Klik Sini

Salam buat semua
Jom JOIN 1st GA dari blog Mr MONEY
tetiba berasa murah hati nak bagi hadiah kat korang semua
kebetulan Mr Money baru balik dari Pulau Pangkor
so Hadiahnye juga Datang dari Pulau Pangkor

Syarat-syaratnya ialah:-
1-Buat Entry mengenai GA ini yang bertajuk "Follow Mollow". Tajuk len tidak akan diterima.
2-Masukkan sekali banner kat atas nie dan link kan ke post ini. Susah2 Mr Money design kejap tadi. X kisah banner nie x cantik, janji ade kat post korang.
3-Nie wajib. Anda dikehendaki Follow blog nie. Dah nama pon "follow mollow " kan?
yang dah follow tu, xyah la follow lagi skali. Hehehe..
4-Kalau Rasa nak letak banner tu kat sidebar pon boleh jugak. Tiada paksaan.
5-Kalau rasa nak tagged pon boleh jugak......
6-Kalau nak masukkan blog Mr Money dalam blog list korang pon lagi la OK. Heheh
7-Setelah semua dah settle, jangan lupe tinggal jejak kat ruangan komen.
Ruangan Komen sahaja, kat shout box tidak dilayan.....

Senang je kan syarat-syarat GA nie?
So lekas-lekas la kepada siapa yang nak join...
3 Pemenang Akan Dipilih

pemenang2 akan dipilih oleh Housemate2 Mr Money melalui cabutan bertuah
jadi sebelum nak join tu, baca Bismillah dulu.....

Tarikh tutup
31 Januari 2011

Chapitre82::: Majlis Penyampaiaan Hadiah Pertandingan Blog Pelancongan Terengganu 2010

Wednesday, October 27, 2010



Salam buat semua, alhamdulillah, Mr money baru saja mendapat email daripada Pengarah Unit Komunikasi Negeri Terengganu iaitu mengenai jemputan ke Majlis Penyampaiaan Hadiah Pertandingan Blog Pelancongan Terengganu 2010 yang bakal diakan pada 2/11/2010 di Primula Hotel Beach Resort, Kuala Terengganu. Tahniah diucapkan kepada semua yang layak.

Tarikh : 2 November 2010 (Selasa)
Masa : 4.30 petang
Tempat : Primula Beach Hotel, Kuala Terengganu

ATURCARA
4.30 petang : Ketibaan Jemputan

4.50 petang : Ketibaan VIP

5.00 petang : Ketibaan YAB Dato’ Seri Haji Ahmad bin Said Menteri Besar Terengganu, Bacaan Doa Ucapan YB Datuk Haji Abdul Rahin bin Mohd Said Pengerusi Jawatankuasa Pelancongan, Kesenian, Kebudayaan dan Warisan Negeri, Terengganu, Ucapan YAB Dato’ Seri Haji Ahmad bin Said Menteri Besar Terengganu

5.50 petang : Ulasan Ketua Hakim Pertandingan Blog Pelancongan Terengganu 2010

6.00 petang : Keputusan dan Penyampaian Hadiah Pertandingan Blog Pelancongan Terengganu 2010, Sesi Bergambar, Jamuan Ringan , Bersurai



Walaubagaimanapun, Mr Money tidak dapat hadir ke majlis tersebut kerana sedang menduduki peperiksaan bagi semester ke-2. Mr Money amat kecewa kerana tidak dapat hadir ke Majlis tersebut dan berjumpa dengan para-para bloggers yang lain. Diharapkan agar majlis tersebut berjalan dengan lancar dan tahniah diucapkan kepada semua pemenang..

Chapitre81::: Sultan’s Cup Terengganu Endurance Challenge 2010

Saturday, October 23, 2010



Salam kepada semua, Sekarang Mr Money sibuk mengulang kaji pelajaran kerana bakal menduduki peperiksaan pada 25/10-8/11 ini. Jadi masa amat mencemburu Mr Money bagi meng'update' blog mengenai 'event-event' dan tempat-tempat menarik di Terengganu. Walaubagaimana pun, sempat jugak Mr Money mencuri sedikit masa bagi memperbaharui kandungan blog Terengganu Permata Hati.

Event tahunan yang ingin Mr Money khabarkan pada kali ini ialah sukan lumba kuda iaitu Sultan's Cup Terengganu Endurance Challenge 2010 yang bakal berlangsung pada November 5-7, 2010. Jadi, jemput datang beramai-ramai ke tapak sukan berkuda TIEP di Lembah Bidong, Setiu.


Event Details:-

Date : November 5-7, 2010

Venue : Terengganu International Endurance Park (TIEP)

Organiser : Royal Terengganu Endurance Stable in collaboration with the Terengganu State Government

Patron : SPB Yang DiPertuan Agong Tuanku Mizan Zainal Abidin

Participants : 90 riders

Participating Nations :
Australia, Bahrain, Chile, France, India, Indonesia, Japan, Malaysia, Qatar, Singapore, South Korea, Thailand, UAE, USA and Uruguay


The Components

  • Sultan’s Cup Terengganu Endurance Challenge
  • Endurance race of 120 km – CEI 2*
  • Annual prestigious international equestrian event
  • Endorsed by Federation Internationale Equestre (FEI)
  • Riders from at least 15 countries including Australia, Chile, France, Indonesia, Malaysia, New Zealand, Thailand, USA and Uruguay


Karnival Sultan’s Cup

Pavilion Bintang Beralih ~ Entertainment

  • Variety Show
  • Outdoor Cinema
  • Pavilion Bunga Tabur ~ Cultural
  • Traditional Games
  • Handicraft demos/displays
  • Pavilion Benang Emas ~ Cuisine
    • International
    • Local


Pavilion Unduk-Unduk

  • Product stalls
  • Horse Games
  • Games competition on horseback participated by members of The Malaysian Pony Club from Terengganu
  • Prize Presentation Ceremony


The Songket Trail

  • Treasure hunt from Kuala Lumpur to TIEP
  • Drive new visitors to the event
  • Hunters to arrive before first flag-off and to find/solve the last set of treasures/clues related to horses, the event, songket and Terengganu at TIEP
  • Expect 100 cars (400 pax) to participate

sumber:
http://www.equestrian.com.my/images/equestrianlogo.gif

Ikuti Perkembang Blog Ini

Powered by Blogger.
 

2009 ·Terengganu Permata Hati by TNB This template is brought to you by : allblogtools.com