Lokasi Menarik

Lokasi Menarik
Selamat Datang Ke Blog Terengganu Permata Hati

Hotel & Resort

Hotel & Resort
Alamilah Keriangan Yang Berterusan

Produk Kraftangan

Produk Kraftangan
Setiap Lokasi Menjanjikan 1001 Keunikan & Keseronokan

Selera Terengganu

Selera Terengganu
Lawatilah Terengganu Hari Ini

Followers

Chapitre9:::Bazar Warisan Syurga Kraftangan

Saturday, June 26, 2010Bagi mereka yang datang ke negeri Terengganu tidak lengkap jika tidak singgah di Bazar warisan yang terletak dihadapan Pasar Payang.

Bazar Warisan ini menyediakan ruang perniagaan bagi peniaga-peniaga barangan tradisional buatan Terengganu seperti songket, batik, sutera, barangan tembaga, kraftangan dan banyak lagi. Kebanyakannya, produk-produk ialah hasil daripada kerja tangan masyarakat terengganu sendiri. Harga yang ditawarkan juga sememangya bersesuaian dengan jaminan kualiti yang diberikan.

Selain itu juga bangunan yang dubina bercirikan rekabentuk tradisional dan mewah ini telah menarik lebih ramai pelancong yang datang ke negeri Terengganu dari setahun ke setahun. Bazar Warisan ini juga menyedikan satu medan selera yang meyediakan masakan panas terutama masakan asli Terengganu. Selain itu juga, pelancong juga boleh menikmati keindahan Kuala Terengganu daripada Bazar Warisan ini.

Bangunan 3 tingkat ini berhubung terus dengan Bukit Puteri iaitu bukit yang menyimpan seribu satu sejarah mengenai negeri Terengganu.
Nota Kaki:-
-Sumber Gambar diperolehi sendirinya mengunakan DLSR Canon EOS 1000D
-Untuk besarkan gambar, sila klik pada gambar tersebut

0 comments:

Post a Comment

Ikuti Perkembang Blog Ini

Powered by Blogger.
 

2009 ·Terengganu Permata Hati by TNB This template is brought to you by : allblogtools.com