Lokasi Menarik

Lokasi Menarik
Selamat Datang Ke Blog Terengganu Permata Hati

Hotel & Resort

Hotel & Resort
Alamilah Keriangan Yang Berterusan

Produk Kraftangan

Produk Kraftangan
Setiap Lokasi Menjanjikan 1001 Keunikan & Keseronokan

Selera Terengganu

Selera Terengganu
Lawatilah Terengganu Hari Ini

Followers

Chapitre13:::Monsoon Cup Terengganu

Thursday, July 1, 2010
Slogan ‘Tiada Halangan Hanya Peluang’ menterjemahkan semangat rakyat di negeri Terengganu untuk membuktikan kemampuan sebagai tuan rumah pelbagai kejohanan berprestij dunia. Penganjuran Monsoon Cup telah mengharumkan nama Negeri Terengganu di peringkat Global.

Kejohan perahu layar dunia ini telah diadakan di Pulau Duyong. Kejohanan yang menawarkan hadiah sebanyak RM1 juta dari Richard Mille ini telah menarik kira-kira 2 billion penonton dalam seminggu. Acara ini juga boleh ditonton pelbagai saluran media diseluruh dunia.


Kelab Teluk Warisan telah dijadikan lokasi pilihan utama bagi menjayakan sukan bertaraf antarabangsa ini. Sudah terang lagi bersuluh bahawa negeri Terengganu adalah sebuah negeri yang boleh dimanfaatkan dengan sebaik-baiknya bagi menjana pendapat negara.


Nama Terengganu kini telah tercatat dalam Peta Pelayaran Dunia. Musim tengkujuh yang tiba dimanfaatkan sebaik-baiknya. Kredibiliti Terengganu sebagai tuan rumah kejohanan bertaraf dunia terbukti dan tidak dapat dipertikaikan lagi.Nota Kaki:-
-Sumber Gambar diperolehi daripada Google
-Untuk besarkan gambar, sila klik pada gambar tersebut

0 comments:

Post a Comment

Ikuti Perkembang Blog Ini

Powered by Blogger.
 

2009 ·Terengganu Permata Hati by TNB This template is brought to you by : allblogtools.com